Grondstoffen voor drugs aangetroffen; een man opgepakt

donderdag 25 mei 2017

Eindhoven - Nadat een oplettende burger de politie had gemeld dat er mogelijk iemand met een vuurwapen in een busje rondreed, werd kort daarna op de Karel de Grotelaan een verdachte aangehouden. Daarbij loste een agent een waarschuwingsschot.

Agenten kwamen achter het betreffende busje te rijden en sommeerden de bestuurder te stoppen. Dat deed hij inderdaad, maar hij ging er ook meteen te voet vandoor. Een politieagent loste een waarschuwingsschot, maar ondanks dat rende hij door. Na een zoektocht met meerdere politiemensen werd de verdachte alsnog gevonden. Hij had zich in de bosjes verstopt. De man, een 20-jarige inwoner van Zundert, werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Een vuurwapen werd niet bij hem of in zijn nabijheid gevonden.

Toen de agenten het busje wat beter gingen bekijken troffen ze daarin meerdere tonnen-met-inhoud aan. Door de specifieke lucht die er vanaf kwam rees al snel het vermoeden dat er mogelijk grondstoffen voor de productie van synthetische drugs in zouden kunnen zitten. Dit werd later bevestigd door specialisten van de politie. Volgens hen was het genoeg materiaal om enkele honderden kilo’s amfetamine van te maken. De bestelbus en de tonnen met grondstof werden in beslag genomen en afgevoerd. De recherche in Eindhoven is een onderzoek gestart.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Geldrop | 112 alarmeringen Geldrop | Goedkoop Tanken in Geldrop | Supermarkten in Geldrop | Weerbericht Geldrop