Opnieuw aanhouding voor geweld tegen agenten

woensdag 21 juni 2017

Helmond - In het onderzoek naar ongeregeldheden waarbij politiemensen op zondag 4 juni werden bekogeld met stenen en glas hielden wij woensdagmiddag weer een verdachte aan. Het gaat om een 22-jarige man uit Helmond. Het totaal aantal aangehouden personen komt daarmee op vijf.

Aanleiding van de problemen was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam. Bij de aanhouding van een scooterrijder liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd geholpen door zijn vrienden die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.

Uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Beelden die door enkele omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. Dankzij de beelden kon op maandag 12 juni een 23-jarige Helmonder worden aangehouden die een agent zou hebben geslagen. De vandaag aangehouden man werd ook herkent. Hij zou stenen naar agenten hebben gegooid. De man wordt op dit moment verhoord over zijn aandeel bij het geweld.

De recherche weet dat er personen zijn die met hun smartphone opnames hebben gemaakt die zondagavond, maar die zelf niet bij het geweld betrokken waren. Zij worden nog altijd opgeroepen om video’s of foto’s te delen met het onderzoeksteam. Beeldmateriaal kan via politie.nl/upload worden toegestuurd.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Geldrop | 112 alarmeringen Geldrop | Goedkoop Tanken in Geldrop | Supermarkten in Geldrop | Weerbericht Geldrop