Verdachten van bedrijfsinbraak aangehouden

vrijdag 14 juli 2017

Geldrop - De politie arresteerde donderdagmorgen 13 juli rond 7.00 uur twee mannen in een auto op de John F. Kennedylaan. Het Eindhovense duo (31 en 35 jaar oud) wordt ervan verdacht dat zij betrokken waren bij een bedrijfsinbraak in het weekend van 29 en 30 april bij een bedrijf aan de Spaarpot in Geldrop.

Tijdens die inbraak werd vrijwel de volledige inventaris van het bedrijf weggenomen, waaronder heftrucks, machines, poederspuiten. Ook werd er gereedschap, verf en metaal door de dieven meegenomen. Duidelijk was na de inbraak dat de dieven zeer goed voorbereid waren omdat diverse zaken ter plekke gedemonteerd moesten worden om mee te kunnen nemen. Vanwege de grote hoeveelheid spullen gebruikten zij ook een vrachtwagentje om één en ander te vervoeren. De schade voor het bedrijf liep uiteindelijk in de vele tienduizenden euro’s. 

Door de politie werd direct een uitgebreid onderzoek gestart. Daarbij werd gebruik gemaakt van beschikbare camerabeelden, er werd buurtonderzoek gedaan en de technische recherche zocht naar sporen in en rond het bedrijf. Uiteindelijk leidde dit onderzoek naar de twee verdachten uit Eindhoven. Zij werden donderdagmorgen onopvallend gevolgd door de collega’s toen zij naar een garagebox in Eindhoven gingen. Daar werd gezien dat zij een apparaat dat vermoedelijk van de inbraak afkomstig was in een auto laadden. Kort daarna werden ze op de John F. Kennedylaan aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Door de politie werd uiteraard ook de garagebox doorzocht. Daar werden nog diverse andere goederen aangetroffen die waarschijnlijk ook bij de bedrijfsinbraak zijn buit gemaakt. Ook de woningen van de verdachten werden doorzocht. Hier zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen zullen volgen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Geldrop | 112 alarmeringen Geldrop | Goedkoop Tanken in Geldrop | Supermarkten in Geldrop | Weerbericht Geldrop